2011-11-28

Dagis

Idag var det dag ett på inskolningen på Lovas dagis.
Vi kom dit kl. 8.00 och dom hade redan satt upp en lapp vid Lovas krok och en vid skostället. Direkt vi kom in och hade hängt kläderna på sin plats, sprang Lova in och började leka med dagisbarnen, va väl så vi hade tänkt att det skulle bli. Hon är varken blyg eller försiktig av sig. På Lovas avdelning är det 20 barn mellan 1 och 4 år. Det är två barn som bor några hus längre bort från oss, vilket är ganska skönt om dom skulle börja leka med varandra så man slipper skjutsa och hämta överallt.

Tror våran lilla tjej kommer trivas jätte bra där! Utegården var jätte stor men man hade överblick över hela gården vilket är bra när det är så många småbarn på tre fröknar. Inne hade dom ett pysselrum, dockrum och bilrum.. Lova var i bilrummet (?!)

En dag på dagis ser ut så här:

7.30 Frukost
Fri lek
9.45 Fruktstund
10.00-11.00 Utelek
11.30 Lunch
12.15-14.00 Vila
Fri lek och lugna aktiviteter
14.30 Mellanmål
15.30 Utelek tillsammans med övriga avdelningar

Anders skjutsar runt på Lova och hennes nya kompis, hehe!

I morgon ska vi vara med på vilan, kan bli spännande eftersom Lova är van att sova ute i vagnen och inte inne på en madrass med massa andra barn, men vid den tiden som dom sover är hon väldigt trött så det går nog bra.. Om inte annat blir det väl en vana tillslut..

Kram!

1 kommentar: