2011-11-23

Waxholmslimpa

Ingredienser

1/2 liter filmjölk
1 dl mörk sirap
5 dl grov mjölmix
5 dl mjölmix
1 1/2 tsk bikarbonat
1 1/2 tsk bakpulver
1 tsk brödkryddor
1 tsk salt

Det är även gott med russin i!

Sätt ugnen på 175-200 grader.
Blanda filmjölk och sirap i en degbunke.




Blanda övriga torra ingredienser.



Rör ner dom torra ingredienserna med filmjölken och sirapen.



Blanda till en deg, arbeta den inte mer än nödvändigt.
Lägg degen i en smord form som rymmer 2 liter.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 1 timme.


Låt brödet stå några minuter innan det stjälps upp.
Låt det kallna på brödgaller under bakduk.


Smaklig måltid! 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar